2018-03-28 12:18:41• hírek • Bede Emőke

Fontos ügyekben születik döntés a csütörtöki tanácsülésen

Csütörtök délután rekordszámú napirendi pontban kell majd voksolniuk a Helyi Tanács tagjainak. Ezek között pedig többnek igencsak nagy hatása lesz a város elkövetkezendő éveire.

Az egyik legfontosabb ügy, melyben csütörtökön döntés születik, a város közvilágítási rendszerének modernizálását érinti. Az erre vonatkozó határozattervezetek szerint a jelenlegi világítótesteket LED-típusúakra cserélnék ki, s ha ez sikerül, akkor ez 70 százalékos csökkenést jelentene a város villanyszámlájában. Amennyiben a tanácsülésen rábólintanak a tagok, Szatmárnémetiben összesen 250 kilométernyi közvilágítás újulhat meg kb. 22 millió lejnyi, projektek által nyert összegből.
 

Emellett a városszerte látható reklámpanók, bannerek, plakátok kihelyezése is terítékre kerül a holnapi tanácsülésen. A jelenlegi városvezetés szerint az eddigi szabályozás meglehetősen kaotikus volt, ezért újra kell gondolni ezeket. Szeretnének leszámolni a város – különösen a régi központ – képébe nem illő reklámokkal. A helyzetet nehezíti, hogy sok kihelyezett reklámnak még a tulajdonosát is nehéz beazonosítani, mások pedig bérleti díjat sem fizetnek a helyért cserébe. De a legtöbb gondot az okozza, hogy sok hirdető igencsak híján van a jóérzésnek, ami a reklámok kihelyését illeti. Hasonlóképp az egész járdát elfoglaló teraszos éttermek is megszorításokra számíthatnak.
 

Mint arról a város polgármestere beszámolt, amennyiben a tanácstagok rábólintanak a határozattervezetre, a szabályoknak nem megfelelő reklámok tulajdonosait értesíteni fogják, ezt követően 15 napjuk áll majd rendelkezésre, hogy orvosolják a helyzetet. Amennyiben erre nem kerül sor, a polgármesteri hivatal saját költségén távolíttatja el a reklámot, majd az összeget kiszámlázza a tulajdonosnak. Mindennek célja, hogy egységesebbé és ízlésesebbé tegyék a város arculatát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: